Frequently Asked Questions

Soalan Lazim

Baru disini? Mulakan mengenali kami disini

Kumpulan Prasarana Rakyat Johor Sdn. Bhd. (KPRJ) telah diperbadankan pada 8 November 1995 sebagai sebuah syarikat sendirian berhad milik penuh Kerajaan Negeri Johor. Selama ini, KPRJ telah membina reputasi sebagai pemaju utama dalam projek sosial dan infrastruktur bagi negeri Johor. KPRJ juga terlibat dalam usaha pelaburan hartanah dan pembangunan infrastruktur.

 

 

 • KPRJ Astakapuri Sdn Bhd
 • KPRJ Builders Sdn Bhd
 • KPRJ Engineering Sdn Bhd
 • KPRJ Development Sdn Bhd
 • KPRJ Jauhar Sdn Bhd
 • KPRJ Sports Sdn Bhd
 • KPRJ Capital Sdn Bhd
 • Generasi Takzim Sdn Bhd
 • KPRJ Environment Sdn Bhd
 • Digital Infra Group Sdn Bhd
 • IJ Innovations Sdn Bhd
 • Engineering & Construction
 • Property Development & Assets Management
 • Digital Technology Services
 • Environment
 • Sports
Mulai 1 Mac 2023
 1. Yang Amat Berhormat Datuk Onn Hafiz bin Ghazi Menteri Besar Johor Pengerusi
 2. Yang Berhormat Tan Sri Dato’ Dr. Haji Azmi Bin Rohani Setiausaha Kerajaan Johor
 3. Yang Berhormat Dato' Haji Salehuddin Bin Haji Hassan Pegawai Kewangan Negeri Johor
 4. Yang Berhormat Dato' Amir Bin Nasruddin Penasihat Undang-Undang Negeri Johor
 5. Yang Berhormat Dato’ Haji Mohamed Ridha Bin Dato' Haji Abd Kadir Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri (Pembangunan) Bahagian Perancang Ekonomi Negeri Johor
 6. Yang Berhormat Dato’ Ishak Bin Sahari Pengarah Bebas
 7. Yang Berhormat Dato' Lukman Bin Abu Bakar Ketua Pegawai Eksekutif

Kumpulan Prasarana Rakyat Johor Sdn Bhd

Seri Medini,
No 7, Persiaran Ledang Heights,
79250 Iskandar Puteri,
Johor Darul Ta’zim.

Ahad hingga Khamis

8.30 pagi – 5.30 petang

 

 

Telefon : 07 533 7777
Faks: 07 533 7770
Email : enquiry@kprj.com.my

Pembangunan Hartanah & Pengurusan Aset

Baru disini? Mulakan mengenali kami disini

 • Jauhar Homes @ Taman Bayu Damai, Pengerang, Kota Tinggi
 • Jauhar Homes @ Rimbunan Kempas, Johor Bahru

Pejabat kedai 2 & 3 tingkat di Taman Bayu Damai, Pengerang, Kota Tinggi

 

 

Julat harga Landed di Jauhar Homes ialah antara MYR581,000 - MYR 680,000.

Jauhar Homes @ Rimbunan Kempas terletak di 12, Jalan Kempas 9, Kawasan Kempas Baru, Johor Bahru, Johor.

Jauhar Homes @ Rimbunan Kempas boleh diakses dengan mudah melalui lebuh raya seperti lebuh raya Pasir Gudang dan Jalan Bertingkat Skudai, serta jalan persekutuan seperti Jalan Kempas dan Jalan Tampoi. Tambahan pula, Lapangan Terbang Antarabangsa Senai terletak hanya 24 minit melalui Lebuhraya Utara-Selatan.

Saiz lantai unit ini di Jauhar Homes @ Kempas adalah antara 1500 – 1800 kaki per segi.

Jauhar Homes @ Taman Bayu Damai, Pengerang, Kota Tinggi terletak di Jalan Sungai Kapal 15, taman bayu damai, 81620 Pengerang, Johor

 

 

Saiz lantai unit ini di Jauhar Homes @ Taman Bayu Damai, Pengerang, Kota Tinggi berkisar antara 1401 – 1433 kaki persegi.

 

 

Perkhidmatan Teknologi Digital

Baru disini? Mulakan mengenali kami disini

KPRJ Infra Group Sdn Bhd (dahulunya dikenali sebagai Digital Johor Sdn Bhd) adalah pemacu di sebalik agenda kerajaan Negeri Johor untuk mengubah negeri ini menjadi ekonomi digital yang berkembang maju dalam pendigitalan sektor ekonomi utama.

 

 

KPRJ Infra Group Sdn Bhd telah dianugerahkan oleh Menteri Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) dengan lesen Individu Pembekal Kemudahan Rangkaian (NFP) dan Individu Pembekal Perkhidmatan Rangkaian (NSP) pada Oktober 2022

 

 

 • Infrastruktur Gentian
 • Pengkomputeran Awan
 • Aplikasi Digital
 • Perkhidmatan Terurus

IJ Innovations Sdn. Bhd. (“IJISB”) ialah anak syarikat Digital Johor Sdn. Bhd. (“DJSB”) yang merupakan syarikat milik penuh Kumpulan Prasarana Rakyat Johor (“KPRJ”). Ditubuhkan pada 17 Jun 1996, tumpuan IJISB dahulunya adalah untuk menyampaikan perkhidmatan dan penyelenggaraan IT. Dalam beberapa tahun yang lalu, ia telah berkembang menjadi sebuah syarikat DevOps yang memfokuskan pada penyepaduan sistem dan perkhidmatan nilai tambah untuk menyampaikan infrastruktur dan penyelesaian digital kepada pelanggan.

 

 

IJ-Innovations Sdn Bhd telah berkembang untuk mengkhusus dalam analisis data besar, perkhidmatan awan terurus, aplikasi digital dan rangkaian capaian.

Sukan

Baru disini? Mulakan mengenali kami disini

KPRJ Sports Sdn Bhd (dahulu dikenali sebagai Sports Johor) ialah sebuah syarikat pengurusan sukan yang ditubuhkan di bawah inisiatif kerajaan negeri Johor dan dimiliki sepenuhnya oleh Kumpulan Prasarana Rakyat Johor Sdn Bhd (KPRJ).

Sukan KPRJ akan menjadi pemangkin kepada semua program pembangunan sukan di Johor dengan menyatukan semua aktiviti dan program sukan di bawah satu bumbung. Usaha ini akan dirancang dan ditadbir secara profesional oleh KPRJ Sports Sdn Bhd dan bertujuan memperkasakan sukan sebagai industri, sukan sebagai agen perubahan gaya hidup, dan menyatukan Bangsa Johor yang boleh mengubah rakyat dan masyarakat Johor menjadi lebih berdaya saing dan berdaya tahan.

Pengurusan Acara Sukan dan Pelancongan Sukan

Telefon : +607 533 7777

Email : enquiry@kprj.com.my

Facebook             : https://www.facebook.com/kprjsports

Instagram            : https://www.instagram.com/kprj.sports/

Alam Sekitar

Baru disini? Mulakan mengenali kami disini

KPRJ Environment Sdn. Bhd. (“KESB”) ialah sebuah syarikat subsidiari yang dimiliki oleh Kumpulan Prasarana Rakyat Johor (“KPRJ”). Ditubuhkan pada 20 Januari 2022, tumpuan KESB dahulunya adalah pada penyampaian perkhidmatan dan penyelenggaraan yang berkaitan dengan keselamatan alam sekitar. Menjadi sebuah syarikat yang memberi tumpuan kepada kesan alam sekitar, sosial dan tadbir urus (ESG), dan perkhidmatan nilai tambah untuk menyampaikan penyelesaian kepada Negeri dan pelanggan.

 

 

Syarikat itu akan berkembang untuk mengkhusus dalam Pengurusan sisa Jadual di Johor daripada aktiviti hiliran dan huluan. (“KESB”) akan menjadi salah satu syarikat pengurusan alam sekitar terkemuka di Johor yang berdedikasi untuk berkhidmat kepada masyarakat untuk mengurus dan mengurangkan sisa dengan kesan alam sekitar yang minimum.