Pemimpin Eksekutif

Tuan Haji Mohd Shahrin Bin Dato’ Haji Rahmat

Tuan Haji Mohd Shahrin Bin Dato’ Haji Rahmat

Tuan Haji Mohd Shahrin bin Dato’ Haji Rahmat kini bertugas sebagai Ketua Sektor Perancangan Strategik di Kumpulan Prasarana Rakyat Johor Sdn. Bhd. (“KPRJ”). Dilahirkan pada 28 Jun 1982, beliau kini berusia 41 tahun. Tuan Haji Mohd Shahrin dilantik ke dalam Perkhidmatan Awam Johor pada 2 Februari 2007 dan pelantikannya disahkan pada 2 September 2009. Beliau dinaikkan pangkat ke Gred N48 pada 1 Jun 2018.
Sepanjang kerjayanya, Tuan Haji Mohd Shahrin telah memegang pelbagai jawatan, termasuk Penolong Pengarah di Unit Perancangan Ekonomi Negeri Johor, Pengarah di Yayasan Warisan Johor, Timbalan Pengarah di Tourism Johor dan Timbalan Presiden Perhubungan Strategik di Permodalan Darul Ta’zim (“PDT”). Beliau juga pernah berkhidmat sebagai Ketua Pegawai Eksekutif PDT Oil & Gas Services Sdn. Bhd. Beliau kini bertugas sebagai Ketua Perancangan Strategik di KPRJ bermula pada 1 Januari 2024.
Tuan Haji Mohd Shahrin merupakan individu yang cemerlang dengan latar belakang pendidikan yang kukuh. Beliau memiliki Ijazah Sarjana Muda dalam Pentadbiran Perniagaan (Kewangan) dari Universiti Tenaga Nasional Malaysia dan Ijazah Sarjana dalam Pentadbiran Perniagaan dari Universiti Teknologi Malaysia. Beliau juga telah menamatkan Program Kepimpinan Penampilan Tinggi di Australian Institute of Management dan memegang Sijil Profesional dalam JCS Talent Civil Servants dari Universiti Teknologi Malaysia.
Di luar tugas rasmi beliau, Tuan Haji Mohd Shahrin merupakan ahli aktif Persatuan Pegawai Perkhidmatan Awam Johor. Beliau telah diiktiraf atas perkhidmatan cemerlangnya dengan menerima Pingat Pemasyhuran Sultan Ibrahim dari Sultan Johor pada tahun 2015 dan Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) pada tahun 2016.